Jordkloka gåvor

672382-picnicVi är ett miljömedvetet folk numera. Vi tänker oftare på matsvinn och ekologiska produkter när vi handlar, och anpassar vår vardagliga konsumtion därefter med små medel.

Frågan är om man tänker miljösmart när man funderar på vad man ska ge bort i present till någon som redan tycks ha allt. Försök att tänka på planeten även när du handlar presenter till någon som inte själv handlar miljömedvetet. Försök att tänka på gåvor som inte är materiella, utan snarare handlar om upplevelser.

Upplevelser

Mat är till exempel något du ändå måste äta, varför inte packa ned den fint och ta med din vän ut på en picknick? På DN:s hemsida får du några tips om hur du fixar den bästa picknicken. Anpassa picknickkorgens innehåll efter måltid. Fika är enklare, men är det lunch eller till och med en middag bör du tänka på något matigare, typ grillad kyckling, potatissallad eller små söta minihamburgare som är lätta att äta. Ta med din vän till en särskilt vacker plats, kanske har du redan varit där och dekorerat den i förväg med marschaller och filtar om det är lite kallare ute.

Andra saker som alltid är uppskattade är gåvokort på kroppsbehandlingar. Avslappnande terapeutiska behandlingar är bra för både kropp och själ, varför inte ge en massage eller fotvårdsbehandling till din vän? Fötterna negligeras ofta, trots att de är den kroppsdel vi sliter på mest i vårt dagliga liv. På Akilles Fotvård kan du dessutom avrunda den medicinska fotvården, som fokuserar på att läka eventuella problem, genom en skön massage.

Du kan givetvis också själv ge din vän en behandling genom ett litet hemma-spa. Om du är bra på att klippa eller färga hår kan du vara frisör för en kväll, eller varför inte lägga en härlig ansiktsmask på din vän som du blandar till själv? Möjligheterna är ändlösa.