En god hälsa

För att skapa en god hälsa behövs egentligen inte så mycket, det handlar bara om att sova tillräckligt, äta på rätt sätt och röra lite på sig.

Sömn

tjejSömnen är en av de viktigaste faktorerna för en bra och god hälsa eftersom det är under denna tid som kroppen får tillfälle att återhämta sig, vilket är väldigt viktigt. För man inte tillräckligt med sömn påverkar detta bland annat koncentrationsförmågan, immunförsvaret och, tro det eller ej, huden negativt.

Kost

Maten och vad vi stoppar i oss har en stor effekt på vår hälsa. Med rätt kost kan man må fantastiskt, medan man med en felaktig kosthållning faktiskt kan må riktigt dåligt. Vad är då en bra kost undrar nog många? Ja, egentligen är det ganska enkelt, mer grönsaker och mindre godis. Sötsaker som läsk, godis och kakor med mera är bland det sämsta man kan äta så detta är något man i största möjliga mån bör undvika. För mycket fet mat är inte heller nyttigt. Grönsaker och frukt är däremot mycket nyttigt och något man bör se till att få i sig mycket av. Det är även viktigt att få i sig tillräckligt mycket vatten.

Ett bra tips för den som vill få en bättre kosthållning är att äta mer vegetariskt eftersom detta innehåller betydligt mindre fett och kolesterol än kött. Forskning har också visat att för mycket kött är direkt farligt eftersom det ökar risken för både diabetes och vissa former av cancer.

Träning och motion

En annan faktor som också påverkar hälsan i hög utsträckning är träning och motion. Att röra på sig är en av de absolut viktigaste sakerna man bör göra om man vill må bra. Genom träning och motion minskar man risken för exempelvis övervikt och en rad andra sjukdomar samtidigt som man får bättre sömn, bättre hjärta, bättre prestationsförmåga samt givetvis en starkare kropp och starkare muskler. Det kan vara bra att tänka på att även träning i mindre omfattning har positiva effekter på hälsan.