Träning

Träning och kosttillskott

träningVitaminer och mineraler är nödvändiga för massor av olika funktioner i kroppen. Vitaminerna och mineralerna ger en godare hälsa, de ser till att kroppen fungerar som den ska och bidrar också till att man håller sig frisk. Det finns rekommenderade dagliga intag för alla vitaminer och mineraler, men detta varierar starkt individuellt. Under olika faser i livet har man helt enkelt olika behov av vitaminer och mineraler.

De allra flesta får i sig tillräckligt av de vanligaste vitaminerna och mineralerna via maten. Åtminstone om man äter en varierad kost och får i sig mycket frukt och grönsaker. Men det finns de som inte gör det. Antingen för att man håller någon form av diet, för att man är vegetarian eller för att man tränar mycket och därför behöver ett större tillskott av viktiga ämnen för att kroppen ska fungera optimalt.

Maten bör vara basen

Det man ska tänka på när det gäller träning och kosttillskott är att vitaminerna, mineralerna och eventuella andra tillskott som man tar bör vara just tillskott till den dagliga kosten. Maten ska alltid utgöra den stora basen av näringsintaget och eventuella kosttillskott ska komma i andra hand, som just ett tillskott.

Protein och kreatin

Proteinpulver är populärt bland många som styrketränar. Anledningen till detta är för att det är bra att höja sitt dagliga intag av protein för att nå resultat med sin träning och proteinpulver är då ett billigt, enkelt och bra sätt att få i sig mer protein. Även kreatin är något som många som tränar brukar ta som tillskott eftersom ett tillskott av kreatin gör en mer uthållig och man presterar bättre när man tar det. För att handla kosttillskott på nätet så kan vi rekommendera Gymkompaniet. vitaminer

Tillskott av vitaminer och mineraler när man tränar

Bland vanliga vitaminer och mineraler så finns det vissa som man kan behöva extra tillskott av ifall man tränar. Dit hör exempelvis vitamin D. Det är ett vitamin som behövs för mängder av funktioner i kroppen och som också ger ett starkare skelett, vilket gör en starkare och mer uthållig. Men också zink, eftersom när man tränar så svettas man och när man svettas så förlorar kroppen stora mängder zink. Exakt vilka kosttillskott man kan behöva ta beror dock på ens livsstil, vad och hur mycket man tränar, hur man äter, vilket kön man är och hur gammal man är.