Bästa trädgårdsredskapen

Vi har tidigare här på sidan gått igenom varför och hur man bör odla grönsaker i sitt eget trädgårdsland. Även nyttan att odla till exempel örter har diskuterats. Men vilka är egentligen de bästa redskapen och hjälpmedlen man kan behöva ha när man sätter igång?

Trädgårdsverktyg

Det två verktyg man alltid behöver är planteringsspadar och en handgrep. Dessa har stor användning oavsett om man odlar blommor, örter eller skördar grönsaker i trädgårdslandet och är dessutom inte speciellt dyra vilket betyder att man gärna får välja exemplar av lite högre kvalitet.

Trädgårdslandet

Om man föredrar att påta i trädgårdslandet så krävs det även lite större verktyg. I grunden är det egentligen bara lite större versioner av det som nämnts ovan, nämligen en spade och en grep. Här gäller det att hitta en version som man trivs med själv. Hitta en handtag som passar bra och ett skaft som är lagom långt för dig. Även hållbarhet är viktigt då de båda verktygen måste klara av mycket slitage och vikt.

Rabatten

För de som gillar att odla blommor i antingen buskar eller i rabatter behöver förutom det ovan nämna självklart även en sekatör. Sekatören är en typ av stark sax och används för att knipsa av stjälkar och mindre grenar.