Börja träna yoga

Det är inte bara viktigt att äta rätt, utan också att röra sig och att andas rätt. Genom att äta ekologiskt bidrar du till en bättre värld, både för människor och för naturen. Du ger dig själv den bästa möjliga mat du kan få, och med lite träning kan du förändra ditt liv radikalt.

Andningen är viktig

Par utövar YogaAtt säga att man ska andas rätt kan verka bisarrt, då vi andas varje dag, hela tiden. Skillnaden är dock stor mellan att ”bara” andas och att andas rätt. Det finns ett flertal olika typer av yoga. Gemensamt för dem alla är att de lär dig andas rätt. Den rätta andningen innebär regelbundna, djupa andetag och är svårare att få till än det låter då många av oss är vana att andas ytligt och snabbt. Tekniken är dock något som man får lära sig genom yoga och kan bidra till att bland annat minska stress. Det finns sedan yoga som förbättrar din styrka, meditationsförmåga eller vighet. Nyckeln är att andas, och på så sätt förbättra ditt välmående.

Börja träna – och fortsätt

För att börja träna yoga krävs inga förkunskaper och träningsformen passar alla åldrar. Oavsett vilken sport man väljer att utföra kommer din kropp att sakta men säkert må bättre, så länge man fortsätter och gör det kontinuerligt. Att tappa lusten är normalt, även när man tränar yoga. Det är då viktigt att man hittar inspiration och har ett tydligt mål med sin träning. Att exempelvis ha snygga träningskläder när man går till träningen kan räcka för att få upp humöret. Om de lokala butikerna har ett torftigt utbud går det att hitta mycket snyggt på nätet. Du kan också hitta någon som inspirerar dig. Det kan vara allt från bloggar du hittar på nätet till någon duktig yogatränare som du går till varje vecka. Genom att ge dig själv lite egen tid i veckan mitt i den stressiga vardagen kommer både du och din omgivning runt om dig att må bättre.